2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyar Hírlap: súlyosan törvényszegő az Egymásért Alapítvány

A vámbevételt 1,16 milliárd forinttal csökkentő csempészet, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények elkövetése miatt a Fővárosi Főügyészség vádemeléssel továbbította az Egymásért Egy-Másért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány
2008. július 19. szombat 08:28 - Hírextra

A Fővárosi Bíróságnak elküldött vádirat szerint az elkövetők 8500 tonna élelmiszert hoztak Magyarországra, a vámhatóság előtt azt a látszatot keltették, hogy a nem uniós termékeket ellenszolgáltatás nélkül az Egymásért alapítványnak engedték át, majd vám- és áfamentesen vámkezeltették az árut.

Az Egymásért 2005. augusztus és 2007. február között százhetven esetben kezdeményezett vámmentes vámkezelést, amikor több ezer tonna távol-keleti konzervet jótékonysági adományként hozott be azzal, hogy azt ellenszolgáltatás nélkül szétosztja a rászorultak között, de a nyomozás során kiderült, hogy az áru forgalomba került, illetve ezzel a szándékkal hozták be az országba. Az egykori rendőrtiszt, Földesi-Szabó László kuratóriumi elnök mellett az ügyészség hét személyt vádolt meg a Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH) több szálon is összefonódó Egymásért ügyleteivel összefüggésben.

Az alapítvány kuratóriumában felbukkant a hivatal azóta távozott főosztályvezetője, az elhárítás volt munkatársnője, az alapítvány jogtanácsosa is. Ellenük nem indult büntetőeljárás, az ügy gyanúsítottjai pedig a pénzügyőrségi nyomozás során tagadták bűnösségüket.

Forrás: havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását