2024. május 2. - Zsigmond

Gyakorló disznók

Amerikai állatvédők tiltakozó kampányt indítottak a hadsereg azon kiképzési gyakorlata ellen, amely során a katonák élő disznókra lőnek rá, hogy aztán az állatokon gyakorolhassák a harctéri sebesülések ellátását.
2008. július 19. szombat 07:33 - Hírextra
Az Emberek az Állatokkal Való Etikus Bánásmódért (PETA) elnevezésű amerikai állatvédő szervezet felhívta a figyelmet, hogy pénteken az amerikai hadsereg schofieldi helyőrségén, Hawaii szigetén tartottak ilyen típusú kiképzést Irakba készülő katonáknak. A szervezet arra biztatta az embereket, hogy küldjenek tiltakozó leveleket a helyőrség vezetőinek az állatokkal való kegyetlen bánásmód betiltását követelve.

Derrick Cheng, a 25. gyalogsági hadosztály szóvivője közölte: megértik az állatvédők aggodalmait, de a hadsereg elsősorban a katonák lehető legjobb kiképzését tartja szem előtt. A disznók megsebesítésével járó gyakorlatot a mezőgazdasági minisztérium engedélyével és állatorvosi felügyelet mellett alkalmazzák. A módszer célja, hogy a katonák megtanulják, hogyan kell ellátni a harctéren a súlyos sebesüléseket az első néhány órában, amikor még orvosok nincsenek a helyszínen.

A PETA azonban szükségtelen kegyetlenségnek és idejétmúlt gyakorlatnak tartja a kiképzési módszert, amelynek során - értesüléseik szerint - M4-es karabélyokkal és M14-es gépfegyverekkel sebesítik meg az állatokat. A szervezet felhívta a figyelmet, hogy erre a célra ma már számos fejlett technológiájú szimulációs eszköz létezik, amelyek orvosi szakértők szerint kiváló gyakorlati kiképzést nyújtanak.

Cheng szerint azonban ez a lehető leghatékonyabb módszer, amely a helyőrség rendelkezésére áll. A szimulációs eszközök nem tudják hűen visszaadni az élő szövet hatását - hangoztatta, hozzátéve, hogy a disznók végig érzéstelenítés alatt állnak a gyakorlat idején.

A PETA értesülései szerint az amerikai hadsereg a schofieldi helyőrségen kívül más támaszpontokon is használt már hasonló módszereket disznók és kecskék alkalmazásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását