2024. március 29. - Auguszta

Nem volt komoly elváltozás Kolonicsnál

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke szerint a csütörtöki boncolás során nem találtak a rendkívüli halált megmagyarázó komoly elváltozást a kedden elhunyt Kolonics György testében.
2008. július 18. péntek 06:14 - Hírextra

"A boncolási jegyzőkönyvet nem láttam, mert az egyelőre nem publikus, információim a válogatott orvosától származnak" - mondta az MTI-nek az MKKSZ elnöke.


A sportvezető megerősítette a Híradó információját, hogy a szövettani és toxikológiai vizsgálatok egy részét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) bécsi laboratóriumában is elvégzik.
"Ez egy teljesen szokványos eljárás az elhunyt élsportolók esetében" - jelentette ki Baráth.

"Szeretném leszögezni, hogy nem azért vizsgálódnak Bécsben is, mert bármilyen doppinggyanú merült fel. Aki egy kicsit is ismeri Kolonics pályafutását, annak eszébe sem jut ilyet feltételezni."


A 36 esztendős Kolonics György kedden, edzés közben rosszul lett, elveszítette eszméletét, páros társa, Kozmann György és trénere Ludasi Róbert szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel igyekeztek életben tartani, de nem jártak sikerrel, ahogy a kiérkezett mentők sem. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.


Kolonics Kozmann Györggyel 500 és 1000 méteren is indulási jogot szerzett a pekingi nyári olimpiára. Az új párosok összetételéről péntek délig születik döntés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását