2024. március 29. - Auguszta

Az Erik Sumo Band Szlovákiában

Szlovákia legnagyobb zenei fesztiválján, a Pohodán (jelentése: nyugi) Trencsénben szombaton lép föl a magyar Erik Sumo Band.
2008. július 17. csütörtök 15:50 - Hírextra
A kétnapos fesztiválon, amely pénteken kezdődik, külföldi és szlovák zenekarok szerepelnek. Mihal Kascák, a kultikus rocker a rendezvény főszervezője, aki Müller Péter Sziámihoz hasonló népszerűségnek örvend Szlovákiában - mondta el az MTI-nek Juhász Katalin, a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet sajtótitkára.

A programok helyszíne a trencséni régi katonai repülőtér lesz, ott állították föl a színpadot és ott lép föl az Erik Sumo Band. Nem először szerepelnek Szlovákiában, nagyon kedveli őket az ottani ifjúság is.
Tövisházi Ambrus, az együttes vezetője, az egykori Amorf Ördögök banda zeneszerzője és billentyűs-énekese Erik Sumo néven jó pár éve készít szűrreális-szórakoztató zenéket. Kortárs kísérleti elektronika, posztblues, a 60-as, 70-es évek popzenéje keveredik a sanzonnal és a bárdzsesszel. "Kacat-pop" vagyis a jókedv és a melankólia jellemzi zenéjüket. Mindehhez kitűnő énekesnők társulnak: Kiss Erzsi és Harcsa Veronika.

A magyar intézet tett a gasztronómiai kultúra fejlesztéséért is, mert az eddigi virsli és sör kínálaton kívül a fesztivál résztvevői megkóstolhatják Katlan Tóni autentikus magyar konyháját, sokféle népi ételt, mint a dödölle vagy a juhtúrós puliszka - tette hozzá Juhász Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását