2024. április 24. - György

Tovább tárgyalják a petíciót

Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága 2008. július 16-án tartott ülésén nyitva hagyta a kérelem elbírálását a Tiszántúli Természetvédők Társulata által benyújtott, 4.000 aláírást tartalmazó petíció ügyében, mely egy Natura 2000 terület szomszédságában
2008. július 16. szerda 21:40 - Hírextra
A petíció benyújtói szerint az építkezéshez szükséges hatósági engedélyek sértik az EU élőhely irányelvét és az Aarhusi Egyezményt.

A Petíciós Bizottság ülésén jelen voltak az Európai Bizottság illetve a Tiszántúli Természetvédők Társulatának képviselői is, lehetőséget kapva arra, hogy a Petíciós Bizottság előtt személyesen előadhassák véleményüket, és dokumentumokkal támasszák alá álláspontjukat.

Dobolyi Alexandra, a Petíciós Bizottság tagja, szocialista képviselőcsoportjának szóvivője a téma összetettségére és a petíció tárgyának bonyolultságára való tekintettel indokoltnak tartotta további dokumentumok beszerzését, és a petíció nyitva hagyására tett javaslatot, amit a Petíciós Bizottság egyhangúan támogatott.

A képviselő asszony szerint a környezetvédelem és a felelős döntés meghozatalának fontossága indokolja a javaslatot, melyet a bizottság elfogadott, és azzal a petíció benyújtói is egyetértettek. "A Petíciós Bizottság minden egyes kérelem esetén lelkiismeretesen, felelősen és a rendelkezésre álló dokumentumok teljes ismeretében hozza meg döntését, de különösen oda kell figyelni olyan ügyekre, amikor a napjainkban megnövekedett fontosságú környezetvédelem a petíció tárgya, melynek kiemelt jelentőségét a több ezer állampolgári aláírás is bizonyítja" – nyilatkozta Dobolyi Alexandra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását