2024. április 25. - Márk

Ötezren a nulladik napon

Már kedden, a nulladik napon ötezren látogattak el a dunaújvárosi Szalki-szigeten zajló 33. EFOTT-ra, szerdán pedig kora reggeltől folyamatosan érkeztek vonattal, busszal, autókkal, motorkerékpárral a fesztiválozók.
2008. július 16. szerda 21:46 - Hírextra
A szervezők csütörtökön és pénteken várják a "nagy rohamot", akkor érkeznek majd a legtöbben az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának helyet adó szigetre.

A szervezők szerint a program minden fesztiválozó igényét kielégíti: kilenc helyszínen háromszáz hazai fellépő szórakoztatja a fiatalokat. Kora délutántól késő éjszakáig egymást váltják a színpadokon az együttesek, de fellép a hazai rockzene több nagyágyúja is.

Szerda este egyebek között a - már az EFOTT-résztvevők szüleit is szórakoztató - Bikini és a Republic együttes zenél. A HÖOK-sátorban pedig a koncerteket követően éjjel fél egytől Dévényi Tibor "pörgeti a lemezeket", majd két órától DJ Szilveszter veszi át a keverők irányítását. Sokan várják a Tankcsapda fellépését, a népszerű együttes szombaton este készteti majd csápolásra a fiatalokat.

A fesztiválra érkezők többsége a szigeti kempingben verte le a sátrát. Negyven zuhanyozó biztosítja számukra a higiénés feltételeket, az étel- és italutánpótlást pedig a hallgatóbarát árakkal dolgozó, tucatnyinál több árusítóhelyen szerezhetik be.

Azok, akik az EFOTT idején Dunaújvárossal is meg akarnak ismerkedni, az ingyenes fesztivál-buszjárattal utazhatnak a városba, s onnan vissza a szigetre.

Mint Pazaurek Piroska, az EFOTT sajtófőnöke elmondta, arra számítanak, hogy megdől a tavalyi, debreceni fesztivál látogatói csúcsa, s 58 ezernél több fiatal kapcsolódik be a Szalki-szigeten rendezett programokba.

Mivel a fesztivál a sport jegyében zajlik, a résztvevők gazdag sportprogramból is válogathatnak: építettek például röplabdapályát, a parton pedig hatalmas lábtenisz partik zajlanak. A sportélet jeles személyiségei közül is többen ellátogattak, ellátogatnak hozzájuk: szerdán válogatott röplabdás hölgyek vendégeskedtek a szigeten, s várják a hoki válogatottat is az EFOTT-ra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását