2024. május 5. - Györgyi

Senki nem tesz ajánlatot

Lapinformációk szerint a hat korábban érdeklődő cég közül egyik sem tesz majd ajánlatot a MÁV Általános Biztosítási Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának állományára. Az ajánlatokra a határidő pénteken jár le.
2008. július 16. szerda 15:40 - Hírextra
Úgy tűnik egy biztosítónak sem kellenek a MÁV Biztosító ügyfelei. Lapértesülések szerint a meghirdetett feltételek mellett egyetlen biztosító sem ad be ajánlatot a MÁV Általános Biztosító KGFB-állományának átvételére.

Binder István a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a szóvivője korábban az Inforádióban még hat érdeklődőről számolt be.

A határidő pénteken jár le, a közgyűlést pedig jövő hét csütörtökre hívták össze, ahol a tagság hozná meg a döntést az állomány átruházásról, azaz, az új tulajdonos személyéről. Kérdés, lesz-e miről dönteniük, és kérdés az is, hogy érdeklődő hiányában mit fog tenni a Felügyelet.

Filvig István, a Signal Biztosító elnök-vezérigazgatója, a Magyar Biztosítók Szövetségének soros elnöke a Napi Gazdaságnak úgy fogalmazott: a szervezet és tagjai számára elfogadhatatlan minden olyan megoldás, amely a piacon normálisan gazdálkodó cégeket kényszerítene arra, hogy egy nem korrektül eljáró biztosító után fennmaradt károkat megfizessék.

A piac szerint a legjobb megoldás az lenne, ha a PSZÁF felügyelete alatt az év végéig tovább működne a MÁV Biztosítót és - ameddig a pénz elegendő - folytatnák az üzletmenetet. Ezt követően pedig a 200
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását