2024. június 22. - Paulina

Interneten hírdetett bérgyilkos

Bérgyilkoshirdetések feladói után nyomoz a rendőrség Mexikóvárosban.
2008. július 16. szerda 11:54 - Hírextra
"Bérgyilkos katonai múlttal, spanyol referenciával, 10 napon belüli határidő-garanciával. Csak komoly ügyfeleknek, munkadíj: 6000 dollár" - egyebek közt ez a hirdetés került fel egy olyan honlapra, amelynek fő profilja nem bérgyilkosok közvetítése, hanem használt háztartási gépek adás-vétele, lakások kiadása. A bérgyilkoshirdetések között akad olyan "akciós" is, aki előleg nélkül ajánlkozik.
A rendőrség komolyan veszi a dolgot, ami nem csoda, mivel Mexikóban mindennaposak drogbandák között a véres harcok, amelyek után holtak, levágott fejek maradnak az utcákon. Az idén eddig mintegy 1700 embert öltek meg a rivális bűnszervezetek egymás soraiból.

Másrészt azért sem biztos, hogy csak viccnek szántak a bérgyilkoshirdetések, mert Mexikóban az év elején rádióreklámok révén toboroztak új embereket maguknak a drogbandák. A szövegezés szerint elsősorban kiszolgált elit katonákat vártak csempésznek, fegyveres bandatagnak.

A Reuters brit hírügynökség kapcsolatba lépett az egyik bérgyilkoshirdetővel, aki azt mondta referenciájaként: bőséges nemzetközi tapasztalata van, annyi, hogy egy könyvet is meg tudna tölteni élményeivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását