2024. április 27. - Zita

Tovább keresik a milliomost

Eltűnése után tíz hónappal újabb expedíció indul Steve Fossett amerikai milliomos felkutatására.A tapasztalt túrázókból és sportolókból álló csapat a Sierra Nevada hegység nehezen megközelíthető vidékeit fésüli át gyalogosan egy héten keresztül
2008. július 15. kedd 12:27 - Hírextra
Fossett családja nem vesz részt az akcióban, amelyet az Adventure Science csoport kanadai tagjai hajtanak végre a saját erejükből.

A 63 éves kalandvágyó milliomost felesége kérésére idén februárban hivatalosan halottnak nyilvánították. Utoljára 2007. szeptember 3-án látták, amikor egymotoros gépével felszállt egy nevadai farmról, hogy megfelelő helyszínt keressen egy autós sebességi rekordkísérlethez.

A Nevada állami hatóságok légi és szárazföldi mentőcsapatai egy hónapig kutattak utána. 52 ezer négyzetkilométernyi területet fésültek át és még búvárokat is bevetettek, hogy vizsgáljanak át egy tavat, de a különc üzletember nyomát sem találták.

A hatósági kutatóakció leállítása után a család és a barátok még több mint egymillió dollárt költöttek a Fossett felkutatására, minden eredmény nélkül.

Steve Fossett összesen 125 - főként repülési - világcsúcsot állított fel. A csúcsgyártást 55 éves korában kezdte. Egyebek mellett körbeutazta léghajóval a Földet, bejárta Alaszkát kutyaszánnal, átúszta a La Manche-csatornát, 2005-ben pedig 42 ezer kilométert tett meg egyhuzamban repülővel a bolygó körül egyedül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását