2024. március 29. - Auguszta

Teltház volt

A hétfőn reggel véget ért, négynapos Balaton Sound fesztivál a maximális vendégszám mellett zajlott le Zamárdiban, összesen 88 ezer fesztiválozó részvételével, ami abszolút sikerként könyvelhető el - nyilatkozta Vető Viktória, a főszervező Sziget Kft. saj
2008. július 14. hétfő 12:30 - Hírextra
Kiemelte: a hazai fesztiválszervezés történetében először fordult elő, hogy már a kapunyitás előtt egy nappal teltházat jelentettek a szervezők, elővételben elkelt ugyanis minden jegy. A teltház bejelentése után internetes aukciókon 50.000 forintért is kínálták az egyébként 7000 forintos napijegyeket.

Tavaly a Balaton Sound debütálásakor 32 ezren látogattak el Zamárdiba, az idén 88 ezren. Ezzel a fesztivál nemcsak a balatoni régió legjelentősebb, de egyben Magyarország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát - hangsúlyozta a sajtófőnök.

A zamárdi fesztivál négy napja alatt 100 zenekar és DJ lépett fel, javarészt nemzetközi sztárok, akik számos zenei műfajt képviseltek.


Vető Viktória beszámolója szerint a külföldi fellépők közülük többen meghosszabbították magyarországi tartózkodásukat, még néhány napot eltöltve Zamárdiban, mert annyira tetszett nekik a helyszín.

A fesztiválozók túlnyomó többsége magyar fiatal volt, de több ezren érkeztek más országokból, elsősorban Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból és Németországból.

Vető Viktória szerint a rendezvény minden tekintetben sikeres volt és Zamárdi lakossága is kellően befogadónak és toleránsnak bizonyult.

Annak érdekében, hogy az északi part lakói és vendégei is minél kevesebbet halljanak a színpadok programjából, a szervezők már a következő hetekben egyeztetéseket kezdeményeznek az érintett önkormányzatokkal és a technikai alvállalkozókkal - mutatott rá a sajtófőnök.

José Padilla, az ibizai Café del Mar DJ-je tavalyi elmaradt koncertje után betegség miatt idén is lemondta fellépését. Küldött azonban egy videóüzenetet és egy 25 perces szettet, amit a strandolók nagy örömmel fogadtak.

Ugyancsak elmaradt Richie Hawtin pénteki fellépése: repülője vihar miatt München helyett Frankfurtban szállt le, onnan azonban nem tudott továbbrepülni Ferihegyre. Nagyon jól érezte magát a B-52s csapata: a koncert után a fesztivál VIP-teraszán buliztak hajnalig. A legnagyobb érdeklődés Fatboy Slim vasárnap esti fellépését kísérte, amikor a színpad előtt 25 ezren táncoltak Norman Cook dalaira.

Mint azt a sajtófőnök megjegyezte, a Balaton Sound idei sikere számos kérdést felvet a jövőre vonatkozóan. A szervezőknek nem céljuk az esemény méretének jelentős növelése a komfortfokozat megőrzése érdekében, így várhatóan jövőre is teltházas lehet a rendezvény.

A fesztivál utolsó éjszakáján, hétfőn hajnalban lebontották a kerítéseket, megkönnyítve a hazatérést, csak a parti őrség működik a teljes sátorbontásig. A pakolást, csomagolást nehezíti, hogy kora reggel elkezdett esni az eső, sőt kisebb jégeső is siettette a fesztiválozók ébredését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását