2024. július 17. - Endre, Elek

Kanadai rocksztárok a Trafóban

A rockzene újító és kísérletező hajlamú zenekarai lépnek fel kedden a budapesti Trafó Bár Tangó színpadán: az est fő attrakciója az experimentális rockot játszó kanadai Sinister Trail Park Magic, előzenekara pedig a progresszív metált művelő holland CiLiC
2008. november 29. szombat 14:50 - Hírextra
A kanadai banda Nowhere - Now Here Tour elnevezésű európai koncertkörútján a zenészek egészen biztosan nem Budapesten hallhatják az első magyar szavakat: amikor ugyanis nem magyar "pályán mozognak", a friss hanggal, Molnár Bálint énekessel újra maximális lendületre kapcsolt magyar Insane kíséri őket. (Tekintettel arra, hogy az Insane Budapesten hazai környezetben van, a budapesti koncerten kivételesen egy másik magyar formáció, az estét nyitó A.W.S. képviseli a magyar rockereket.)

A sajtóanyagok a banda kísérletező kedvét érzékeltetve rendre kiemelik, hogy az általuk megteremtett zenei hangulatok valahol az érettebb korszakát élő Beatles és a szimfonikus rock óriása, a Pink Floyd hangulatai között villódznak. Ez a rokonítási kísérlet vélhetően a banda tetszését is elnyerte, mert azt a cikket, amelyik ezt a példálózást megejtette, mindmáig nyitó pozícióban szerepeltetik saját myspace-oldalukon. (Talán nem függetlenül a cikk azon állításától sem, hogy a cikkíró - a Gaspesc.com Review szerzője - szerint a Sinister Trailer Park Magic a 2007-es esztendő legjobb debütáló bandája.)

Ha nem annyira a bombasztikus hasonlatok, hanem inkább a plasztikusabb leírások felől közelítünk a banda zenéjéhez, akkor szerencsésebb a Melvins és Bad Religion világára utalni, s a klasszikus rock/metál, az avantgárd, a posztmodern minimalizmus és a pszichedelikus elemek egymással is állandóan váltakozó hatásaira utalni.

Azzal együtt, hogy az ilyen zene leginkább élőben fejtheti ki hatását, azt is érdemes megemlíteni, hogy a banda cím nélküli bemutatkozó albumáról rögtön hat szám rukkolt az élre a numberonemusic.com portálon.

Az est másik fellépője, a CiLiCe más zenei világot teremt: ők a Dillinger Escape Plan, a Meshuggah és Mike Patton zenéjéinek stílusjegyeit használják fel, ami azonnal egyértelművé válik, ha valaki belefülel a myspace oldalukon található nótákba. A holland progresszív rock/metál formáció egyébként már megfordult Magyarországon: idén nyáron a Torture Squad társaságában léptek fel. Ők eddig egyetlen EP-t adtak ki, de februárban a PMM Records gondozásában megjelenik az első nagylemezük is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását