2024. május 7. - Gizella

Sisak árverés

Elkezdődött az interneten az az árverés, amelyen tíz, művészek által befestett sisakra lehet licitálni. Az egyiket Besenyei Péter műrepülő világbajnok viseli is majd az augusztus 20-i Red Bull Air Race-en. A bevételből a Wings for Life alapítványt támogat
2008. július 11. péntek 11:51 - Hírextra
Szabó Győző és Szabó Sípos Barnabás színművész, Tartó László (Herendi Porcelángyár), Deák Anita (Zsolnay Porcelángyár), Budha Tamás street art művész, valamint Barabás Zsófi, Kosaras Renáta, Kucsora Márta, Verebics Ágnes, Péterfy Ábel kortárs festőművész vállalta el a felkérést, hogy alkotásával egy napra megújítja Besenyei Péter stílusát és egyúttal a Wings for Life elnevezésű gerinckutatási alapítványt is támogatja.

A művészek által készített egyedi stílusú sisakok megtekinthetők a budapesti Symbol étteremben, a www.sisakaukcio.origo.hu weboldalon pedig július 11-től már licitálni is lehet a rájuk egészen augusztus 11-ig. Az induló ár minden sisak esetében 50 ezer forint.

A sisakok között van néhány különleges darab, például a Tartó László által készített, amelyet a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, Besenyei Péter és a Red Bull közös döntése alapján Besenyei viselni fog az augusztusi nemzeti ünnepen.

Az alkotáson virágmotívumok láthatók, amelyeket a porcelánfestő a legnagyobb aprólékosságig dolgozott ki, még a bibék is látszanak.

Kosaras Renáta alkotásának különlegességét az adja, hogy a művész három gramm 24 karátos arannyal fedte be a sisakot mégpedig azért, mert szerinte Besenyei Péter a levegő koronázatlan királya.

Deák Anita a Zsolnay Porcelángyár egy kevésbé ismert, ugyanakkor hagyományos motívumát, sárkányt festett a sisakra.

A bevételből a Red Bull az általa létrehozott Wings for Life alapítványt szeretné támogatni. A két éve alakult szervezet a gerincbénulás gyógyítását tűzte ki céljául. Fennállása óta 19 nemzetközi kutatási projektet támogatott összesen 1,2 millió euróval (mintegy 278 millió forinttal).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását