2024. május 9. - Gergely

Rendőrökkel védik a fákat

Az erdészek a rendőrökkel együttműködve védik a fákat. Csak az Északerdő gazdálkodási területén több mint 40 millió forintos kárt okoznak a fatolvajok.
2008. július 10. csütörtök 07:45 - Hírextra
A fűtési szezon kezdete előtt, a Kelet-Bükki Igazgatóság azt tervezi, hogy vagyonőrt vesz fel, hogy visszaszorítsa az erdőirtást.

A fatolvajok a kitermelt rönköket sem kímélik. Ezek a legértékesebb fák. A különleges fajtákat azonnal elszállítja a területről az erdészet, mert különben ezt is ellopják. Csak a Kelet-bükki Erdészeti Igazagtóság több mint 100 feljelentést tesz évente. Ebből csupán 10 tolvajt érnek tetten. Azt tervezik, hogy vagyonőrt vesznek fel.

Váradi Gábor, igazgató, Kelet-bükki Erdészeti Igazgatóság: Itt azért ennek nagyon nagy bérköltsége van, és ugye az egyéb juttatások, és a gépkocsi biztosítás, tehát ez az Északerdő Zrt.-nek nagyon sokba kerül.

Az okozott kár is jelentős, évente csaknem 50 millió forint. Egy-egy törzs tölgy vagy bükk például 30-50 ezer forintba kerül.

Csabai Kinga: Ezt a fát az erdészek hagyták itt a fakitermelés után. Bárki elviheti, jóval olcsóbban, mint a hagyományos tűzifát. Csak előre egyeztetni kell a területvezető erdésszel.

A térségben Kazincbarcika, Lyukóvölgy, Parasznya, és Kondó területén lopják a legtöbb fát. A tolvajok tevékenységéről pedig derékba vágott rönkök árulkodnak az erdőkben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását