2024. május 2. - Zsigmond

Ezüstüs párbajtőrös fiúk

Ezüstérmet szerzett az Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor, Kovács Iván összeállítású párbajtőrcsapat a kijevi vívó Európa-bajnokságon. A címvédő magyarok a hollandok, a norvégok és a lengyelek legyőzésével jutottak el a döntőig, ahol 45-32-re kapt
2008. július 10. csütörtök 19:06 - Hírextra
Az már a finálé előtt kiderült, hogy bármi lesz végeredmény, a magyar csapat biztosan világranglista-vezetőként indulhat a pekingi olimpia csapatküzdelmeiben. Ez azt jelenti, hogy a házigazda kínaiak először a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával vívnak majd a legjobb nyolc közé jutásért, s ennek a párharcnak a győztese mérkőzhet a magyar együttessel az olimpiai negyeddöntőben.

A finálé első találkozóján Boczkó Gábor 4-4-es döntetlent ért el Jérome Jeannet-vel szemben, ám ezek után a franciák akarata érvényesült. A következő öt asszóban egyaránt a gallok - Jérome mellett Fabrice Jeannet és Ulrich Robeiri - voltak a jobbak, akik az ötödik csörte után már tíz tusnyi előnnyel vezettek.

A hetedik asszóban sem javult sokat a helyzet, bár Imre Géza 5-5-re hozta ezt a három percet. Ekkor már látszott, hogy a magyar csapaton csak a csoda segíthet, ám mivel a nyolcadik menetben J. Jeannet 5-2-re verte Kulcsárt, az utolsó párharc előtt 13 találat különbséggel vezettek a franciák, ezt az előnyt pedig nem herdálták el.

Eredmény:

férfi párbajtőr, csapatverseny:

döntő:

Franciaország-Magyarország 45-32

Boczkó mínusz 3-as, Imre mínusz 4-es, Kulcsár pedig mínusz 6-os találati mutatóval zárta a finálét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását