2024. április 17. - Rudolf

NASCAR film

Észak-Amerika legnépszerűbb autóverseny-sorozatáról, a NASCAR-ról vetítenek térhatású filmet csütörtöktől Budapesten, a Cinema City Aréna IMAX-mozijában - tájékoztatta az MTI-t a mozihálózat sajtóügynöksége.
2008. július 9. szerda 16:43 - Hírextra
A háromdimenziós film segítségével a nézők az óránként 350 kilométeres sebességgel száguldó, 750 lóerős autók pilótáinak szemszögéből élhetik át a verseny izgalmait, miközben az élményt a járművek motorjainak robaja fokozza.

Az idén 60 éves amerikai autóverseny-sorozatról szóló, térhatású filmet változatossá teszik az alkalmankénti, színfalak mögötti pillanatok, megismerhetők az erőtől duzzadó autók technikai alapjai, ugyanakkor arra is van magyarázat, hogyan lehet olyan ügyesen manőverezni, hogy esetenként csak néhány centiméter válassza el egymástól a száguldó járműveket.

"Teljes mértékben visszaadta a valódi élményt, csak a gumik illata és a testre ható gyorsulási erő hiányzott ahhoz, hogy a versenyautóban érezzem magamat" - mondta el az MTI-nek a film megtekintése után Makai György.

A fiatal autóversenyző más sorozatokban indulva már megismerte a moziban látható pályák többségét - közöttük a Daytona Beach-i, a Las Vegas-i, a dallasi ringet vagy a California Speedwayt.

Mint megjegyezte, a május 20-i teszten több mint 200 kört tehetett meg a NASCAR-felügyelők előtt. "Szeptemberre várhatóan sikerül megszerezni a licencet, és Las Vegasban - első közép-európaiként - rajthoz állhatok a NASCAR Trucks sorozatban, a GreenLight-csapat autójával" - árulta el a pilóta.

A NASCAR 3D eredeti narrátora a Golden Globe-díjas színész, Kiefer Sutherland, a magyar nézők Kőszegi Ákos szinkronhangjával tekinthetik meg a Simon Wincer által rendezett filmet.

A NASCAR (National Association for Stock Car Auto(mobile) Racing, azaz a szériaautók versenyének nemzeti szövetsége) az Amerikai Egyesült Államokban a legnagyobb autóverseny-sorozatokat működtető szervezet.

A NASCAR által felügyelt és szervezett versenysorozatok - a Sprint Cup, a Nationwide Series és a Craftsman Truck Series - a legnépszerűbbek az amerikai technikai sportok között. Ezek mellett e szervezet több kisebb regionális versenysorozatot is felügyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását