2024. április 27. - Zita

Egyházi ingatlanokról döntöttek

Újabb negyven egykori egyházi ingatlan rendezéséről döntött a kormány szerdán - közölte a kormányszóvivő a kabinet ülése utáni sajtótájékoztatón.
2008. július 9. szerda 16:49 - Hírextra
Budai Bernadett ismertetése szerint a döntés értelmében negyven ingatlan ügye zárul le pénzügyi kártérítéssel, vagy természetbeni átadással, mintegy 2,4 milliárd forint értékben.

Az ingatlanok közül 39 egykor a református egyházé volt, egy pedig az evangélikus egyházé.
Az egyházi ingatlanok rendezéséről 1991-ben született törvény, amely húszéves időtartamot határozott meg a kérdés megoldására, azaz 2011-ig az összes átadásra javasolt ingatlan helyzetét rendeznie kell a kormánynak.

A törvény hatályba lépése óta eddig több mint 2.500 ingatlan rendezéséről döntöttek, ezek összértéke meghaladta a százmilliárd forintot.

Már kevesebb mint kétszáz ingatlan helyzete rendezetlen, köszönhetően annak, hogy 2005-ben a kormány felgyorsította az ingatlanrendezés folyamatát - ismertette Budai Bernadett, hozzátéve, hogy tavaly összesen 61 ilyen ingatlan ügyét rendezte a kabinet 1,8 milliárd forint értékben.
Az ősszel további ingatlanok sorsát a rendezhetik - közölte a kormányszóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását