2024. április 30. - Katalin, Kitti

Drága éttermek divatja

Egyre inkább divatba jönnek a szokatlan éttermek - így van már nudistavendéglő és jeges étterem is. A világ legeredetibb éttermeit a News.com.au című ausztrál hírportál gyűjtötte csokorba.
2008. július 8. kedd 16:30 - Hírextra
Az összeállítás szerint immár három éve üzemel New Yorkban a Clothing Optional Dinner, ahol csupán a felszolgálók lehetnek felöltözve.

A vendégek viszont a maguk természetes mivoltában mutatkoznak meg, s hogy a személyi higiénián sem essen csorba, mindenki a saját egyéni ülőpárnáján foglal helyet.

A thaiföldi Cabbages and Condoms (Káposzta és óvszer) elnevezésű étteremlánc tulajdonosa a biztonságos szexet kívánja szórakoztató módon propagálni.

 A vendéget megérkezéskor a szuvenírboltba kísérik, ahol a családtervezést segítő emléktárgyakra tehetnek szert a látogatók. Az étterem falát a világ minden tájáról származó kondomok ékesítik, a gyűjteményt a családtervezésre és a biztonságos szexre buzdító plakátok egészítik ki. Az étterem szlogenje: a nálunk felszolgált étkektől garantáltan nem esnek teherbe.

Brüsszelben van olyan vendéglő, ahol a vendégek 50 méter magasságban étkeznek, Hamburg egyik étterme pedig gyermekjátékokat kínál unatkozó férjek részére, akik (gyermekded) szórakozással üthetik agyon az időt, míg feleségük vásárol.

Kínában igen népszerű a Harbinban működő Ice Restaurant, vagyis Jégétterem - vagy inkább jégverem.

A 260 négyzetméteres vendéglátóhelynek nemcsak a falai, hanem a berendezése is jégből készült. A létesítmény egyszerre száz embert tud fogadni, belső hőmérséklete mínusz 10 fok, ám ellensúlyozandó a dermesztő hideget, az étkeket tűzforrón tálalják.

A tajvani Modern Toilets elnevezésű étterem kialakításakor a belsőépítészek a fürdőszoba kelléktárát igyekeztek vendéglői környezetbe átplántálni: a vendégek vécécsészére emlékeztető székeken ülnek, az étkeket pedig aprócska "fürdőkádakban" szolgálják fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását