2024. április 28. - Valéria

Psychogalaxy

Negyedév alatt majdnem 20 ezren regisztráltak a Psychogalaxy-ra, az országos pszichológiai felmérés honlapjára. Az eddig feldolgozott tesztek szerint a magyarok számára a legfontosabb a megbízhatóság, a hűség, a szeretet, míg a legkevesebbre a romantikát
2008. július 5. szombat 06:44 - Hírextra
Három hónap alatt csaknem 20 ezren regisztráltak a Psychogalaxy-ra, az országos pszichológiai felmérés honlapjára.

Kipróbált, nemzetközileg elismert személyiségtesztek segítik az embereket önmaguk jobb megismerésében. A közös értékek felmérésére is alkalmas azonban a program.

Az eddig feldolgozott tesztek szerint a magyarok számára a legfontosabb a megbízhatóság, a hűség, a szeretet, míg a legkevesebbre a romantikát és az ápoltságot tartják.

A szakemberek szeretnének arra is választ kapni, igazak-e a nemzetkarakterekről vallott közkeletű vélekedések. Például, hogy a magyar depressziósabb, mint más népek.

A részeredmények szerint a felhasználóknak mindössze negyede állítja, hogy nem depressziós, a többi 75 százalék valamilyen fokú érintettségről számolt be. Ezt azonban árnyalja, hogy az emberek depressziónak nevezik a rosszkedvet, lehangoltságot is.

Még ebben a hónapban elindul a program angol nyelvű verziója, amelynek céljai azonosak a magyarral: jobb egyéni önismeret, nemzetkarakter vizsgálat, közösségépítés.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását