2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fesztiválozzon Hegyalján!

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Hegyalja Fesztivált a Tokaji-hegy lábánál, a Rakamazi Kempingben. Ezt a fesztivált nem véletlenül tervezték ide. Az ok a 2000-ben történt ciánszennyezés, célja a pusztítás áldozatainak támogatása, és a Tisza rehab
2008. július 4. péntek 10:00 - Oláh Csaba


Élet a koncerteken kívül

A szórakozási lehetőség a koncertekkel még nem zárult le. Számos civil szervezet megtalálható a Civil udvarban, és itt található a Zöld sátor, illetve az eddigi évektől eltérően a Pocoló helyett a Kalamoló. Mindkét sátor messzemenően őrzi a szabolcsi folklór hagyományokat, hiszen a pocolás a lazulás, pihenés, míg a kalamolás a pörgés és szórakozás tájnyelvi kifejezése.
A programjaik: szalonnasütés, beszélgetések, közönségtalálkozók, filmvetítés, embervadászat, nem létező tárgyak kiállítása, és az elhagyhatatlan környezetvédelmi előadások, amik persze az ezzel nem foglakozó emberek kedvét sem veszik el semmitől.

A Civil udvarban megtalálhatóak továbbá olyan szervezetek, melyek az egészségesebb életet propagálják: drogprevenciós programokon beszélgetésekkel, sztorizással, teázással próbálják meggyőzni a fiatalokat. Emellett a szenvedélybetegségekről, mint például alkohol, dohányzás (nem)nyerő gépek szintén egy finom tea mellett lehet elmélkedni.



A beszélgetések helyett persze lehet aktívabb szórakozást is találni, ilyen például a St. Hubertus vadászpark, ahol lehetsz vadász, de kipróbálhatod magad űzött vad szerepében is: a lényeg lefotózni vagy elbújni az apparat elől! Aztán ott van a DeWalt kerékcsere verseny, mely a gyorsaságra épül, értékes ajándékokért. A Krisna tudatú hívők pedig nem csak meggyőzni akarnak. Rendelkeznek egy nagy sátorral, ahol este koncertekkel, míg nappal érdekes programokkal várják az éppen reggel józanodó, vagy már az estére hangoló lényeket, és a más fesztiválokon megszokott ételosztás sem marad el. Aki akar, végig mehet a Krisna ösvényen, melynek végén oklevelet kap, festethet hennát-indiai motívumokkal-, és énekelhet a mantrázókkal. Ehhez szöveget biztosítanak...

Zene, party, pörgés

A zenei programok átláthatóak és sátorra bontva tematikusak is. Minden sátornak és színpadnak megvan a rá jellemző zenei palettája. A Café-nak (A dohánytörvény értelmében a Café programhelyszínt 18 évent aluliak nem látogathatják!) a világ és az elektronikus zene, a DeWalt sátor a zúzósabb, riffelősebb zenei világért rajongók otthona, a Pepsi színpad az alternatív a ska/reggae, és a punk specialistája, a Jim Beam az a sátor, ami ilyen is, olyan is, mert néha koncertek vannak - minden műfajból -, máskor Dj-k, és előfordulnak erotikus party-k. A Nagyszínpad, ami eddig Viva, most MTV néven üzemel szintén változatos programmal kínálja magát. A Malátabár a magyar, nem rockzenei előadókat lépteti színpadra, és egész nap várja a nagyérdeműt csocsó-asztalokkal, logi-kocsmával, és persze jó hideg sörrel.

Aki nem szeretné az összes idejét a kempingben és a fesztivál területen tölteni, annak ajánlom figyelmébe Tokajt, a világörökséget, a hegyet, a pincéket, az aszút, és a csak szabolcsra jellemző gyrost, amit kifliben csinálnak tartárral, és ketchuppal(!).

Természetesen a városban nem csak hegyaljások laknak, tehát óvjuk a jó viszonyt a helyi lakosokkal, nehogy esetleges rossz véleményük bojkott hangulatba csapjon át, hiszen szeretünk mi ide járni. Ez ügyben néhány jó tanácsot olvashatsz a www.hegyaljafestival.hu oldalon.

Epilógus

„Vigyázzatok Egymásra, Magatokra és a Környezetre"
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását