2024. április 27. - Zita

Egyház az állami tévében

A RAI olasz állami televízióban ősszel felolvassák az egész Bibliát: maga XVI. Benedek pápa, katolikus egyházfő indítja el a páratlan vállalkozást, amely október 5-től 11-ig tart majd megszakítás nélkül.
2008. július 4. péntek 17:16 - Hírextra
A RAI közlése szerint 1200 ember váltja majd egymást éjjel-nappal a RAI oktatási csatornájának kamerái előtt, hogy élő adásban, megszakítás nélkül felolvassa a Biblia - az Ó- és az Új Testamentum - 73 könyvét.

A példátlan maratoni adásban először személyesen XVI. Benedek pápa lép a kamera elé, a Genezis első könyvét kezdi olvasni. Még nem döntötték el, hogy az egyházfő is élő adásban szerepel-e vagy felvételről szólal meg, de hogy minél nagyobb publicitást biztosítsanak számára, szavait a RAI első csatornáján fogják sugározni - amely különben is közvetíteni szokta a katolikus szertartásokat.

Ugyancsak az első csatorna közvetíti majd a sorozatot záró felolvasást, amelyen Tarcisio Bertone bíboros, vatikáni államtitkár (kormányfő) az Apokalipszis könyvének 22. fejezetét tolmácsolja.

A két adás között a RAI oktatási csatornáján a legkülönbözőbb társadalmi osztályokhoz tartozó, különböző - katolikus, protestáns és zsidó - vallásúak személyek olvassák majd fel Szentírást. Az olvasás lehetősége a RAI közlése szerint muzulmánok előtt is nyitva áll, még ha a Biblia nem is az ő szent könyvük.

A világ minden részéről érkező püspökök közül, akik a pápa által október 5-re összehívott szinódusra utaznak Rómába, sokan szintén részt vesznek majd a Biblia-maratonon.

A felolvasást semmiféle magyarázó szöveg nem fogja kísérni, még az egyházfő szavait sem - közölte Gianfranco Ravasi, a pápai kulturális tanács elnöke. "A pápa a projektet abban a meggyőződésben fogadta el, hogy az Isten szavának egyszerű közzétételét jelenti" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását