2024. május 20. - Bernát, Felícia

Konferencia a színesfémlopásról

A színesfémlopások elszaporodása olyan jelenség Európa több országában, amely a világpiaci kereslet növekedése mellett összefügg az Unió bővítésével keletkezett biztonsági deficittel is- állapította meg dr. Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság kormán
2008. július 3. csütörtök 10:42 - Hírextra

Ugyanitt megállapították, hogy a visszaélésekkel szemben az uniós társországokkal közösen kell a megoldásokat kialakítani.

Kondorosi Ferenc Magyarországról szólva elmondta, hogy az utóbbi években a színesfémek gyűjtésénél és forgalmazásánál több olyan cselekmény fordult elő, amely az elkövetés durvasága, értékromboló jellege miatt nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében. A színesfém-tolvajok súlyos károkat okoztak kulturális és környezeti értékekben, közművek biztonságának megrendítésével pedig veszélybe sodortak embereket, közösséget és különféle szolgáltatásokat.

A színesfémlopások okairól, társadalmi hátteréről egyre több információ áll rendelkezésre, szakmai szempontból megállapítható, hogy a jelenség visszaszorítása összetett jogi, hatósági és társadalmi fellépést kíván. Jelenleg folyik a színesfém-kereskedelemmel, mint gazdasági tevékenységgel összefüggő jogszabályok áttekintése, valamint a visszaélésekkel szembeni fellépés tennivalóinak a meghatározása. A hatóságok, az ellenőrzések mellett saját működési területükön, együttműködnek a károsult gazdasági társaságokkal és önkormányzatokkal, hogy megakadályozzák a vandál pusztításokat, a színesfémet tartalmazó eszközök, műszerek, szobrok, műtárgyak rongálását és eltulajdonítását.

Kondorosi továbbra is fontosnak tekinti a színesfémlopások elleni fellépés koordinálását, a jogi szabályozás felgyorsítását, továbbá minden felelős politikai és társadalmi tényező összefogását a rendkívül káros jelenséggel szemben. Az eredményes fellépéshez hozzájárul a nemzetközi –közöttük a francia- tapasztalatok megismerése, az információk kicserélése is - írja az Új rend és szabadság kormánybiztosának sajtóközleménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását