2024. április 20. - Tivadar

Tovább nyitvatartó kocsmák

A megnövekedett nyitvatartási idő engedélyezése nem csökkentette az alkohol hatására elkövetett erőszakcselekményeket Nagy-Britanniában - áll egy önkormányzati jelentésben.
2008. július 2. szerda 12:10 - Hírextra
Nagy-Britanniában 2005-ben eltörölték a kocsmák és bárok fix záróráját, az intézkedéssel a záráskori dühöngéseket akarták elkerülni és a kontinensen szokásos kávéházi kultúrát kívánták meghonosítani a szigetországban.

Az Önkormányzatok Szövetsége (LGA) jelentése szerint nőtt vagy stagnált az alkohol hatására vagy késő éjjel elkövetett erőszakcselekmények száma.

- Az új italfogyasztási szabályoknak nem volt semmilyen hatása az alkohollal összefüggő, a városközpontokat "megközelíthetetlenné" tévő erőszakoscselekmények számára - szögezte le Sir Simon Milton, az LGA elnöke.

"Úgy tűnik, mélyen gyökerező szociális és kulturális problémáról van szó ebben az országban, és véleményünk szerint az alkoholkérdést egyetlen jogszabállyal nem lehet megoldani" - tette hozzá.

A Kulturális, Média és Sport Minisztérium (DCMS) adatai szerint ezzel szemben 5 százalékkal csökkentek az éjszakai erőszakos bűncselekmények, amelyek nagy részét alkoholos befolyás alatt követik el, míg az 2006-os adatok szerint az alkoholfogyasztás 3,3 százalékkal esett vissza.

"A kormány azt soha sem állította, hogy a nyitvatartás engedélyezésére vonatkozó törvény önmagában megoldja az ittas állapotban elkövetett bűncselekmények és rendzavarás problémáját" - jelentette ki a minisztérium szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását