2024. május 14. - Bonifác

Patrizia Gucci a magyar fővárosban

Családi hátteréről és alkotóművészetéről beszélt szerdán újságírók előtt Patrizia Gucci író, festő, dizájner, a híres olasz divattervező dinasztia tagja, aki két kötete megjelenése apropóján érkezett Budapestre.
2008. július 2. szerda 20:10 - Hírextra

Huszti Gergely, az alkotó köteteit gondozó Ulpius-ház Könyvkiadó főszerkesztője a Csábítás és a Szingli című írások kapcsán elmondta: olyan személyes élményeket és bölcseleteket tartalmaznak, amelyeket minden hódítónak és hódítottnak érdemes tudni.

Partizia Gucci elmondta: szingliként sok problémával egyedül kell megküzdenie, ehhez pedig magabiztosság, önállóság, problémamegoldóképesség, valamint tudatosság kell, és ezekkel kapcsolatos tapasztalatait kívánta az olvasókkal megosztani.
Hozzátette: a csábítás képessége mindenkiben megvan, de tudatában kell lenni, és mindenkinek magában kell felfedeznie az eleganciát.

Családi hátterére utalva megjegyezte: az írás önkifejezési mód és menekülési út volt annak érdekében, hogy megtalálja saját személyiségét a hírneves családban.
Felidézte: dédapja, Guccio Gucci az 1900-as évek elején Firenzében egy kis utcában található helyiségben nyitotta meg lófelszerelés- és bőráru boltját, majd londoni utazása során szerzett tapasztalatok alapján vágott bele a táskakereskedésbe.

Hangsúlyozta, hogy nem volt könnyű egy ilyen híres családban érvényesülni, és éppen erről szólt első, Hogyan éljünk egyszerűen című kötete, amely világszerte nyolc nyelven jelent meg.
A festőművészként is jegyzett alkotó elmondta: édesapja, Paolo Gucci indíttatására már kiskorától élt a művészi önkifejezés eszközeivel, először a festészettel próbálkozott, később azonban figyelme az írás felé fordult, de a festést nem adta fel, jelenleg is tárlata látható Bécsben.
Patrizia Gucci Szingli című kötete 2004-ben, Csábítás című írása 2006-ban jelent meg, és mindkettő nagy sikert aratott szerte Olaszországban. A Szingli című könnyed hangvételű írás fejezetcímei között található többek között a Szingli vagyok, és büszke vagyok rá, egy egész fejezet szól a tíz szingli-sztereotípiáról, valamint tanácsok olvashatók a "boldog szingli viselkedésével" kapcsolatban szállodában, étteremben, munkában és partin.

A Csábítás című kötetben a "gyönyörű, körülrajongott, magabiztos nő" vall életének titkairól, futó kalandjairól, fellángolásairól és csalódásairól, valamint csábítókról, nőkről, férfiakról, szépségről, műveltségről, szexről, pompáról és a pénz vonzerejéről mesél.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását