2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megszűnt a nyomozás

Megszüntette bizonyítottság hiányában a kaposvári ügyészség a napokban a nyomozást a somogyi megyeszékhely közétkeztetése kapcsán magánokirat-hamisítás és csalás gyanújával indult büntetőügyben - közölte a Somogy megyei főügyész szerdán Kaposváron.
2008. július 2. szerda 13:09 - Hírextra
A magánokirat-hamisítás valamennyi tényállási eleme kétséget kizáróan nem volt bizonyítható, s mivel nem keletkezett kár, a csalást sem lehet megállapítani. Erre tekintettel az eljárás folytatásától sem várható eredmény - indokolta a döntést Horváth Szilárd a sajtótájékoztatón.

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy névtelen bejelentés nyomán rendőrségi vizsgálat kezdődött a kaposvári önkormányzattal 2004-ben öt évre közétkeztetésre szerződött budapesti Pensió 17 Kft. ügyében, amelynek során szakértő vizsgálta a cég által üzemeltetett konyhákat és a kft., valamint az önkormányzat közötti elszámolást, beleértve a szerződésben rögzített fejlesztéseket is.

Felmerült a gyanú, hogy a cég mintegy 52 millió forint értékben olyan számlákat érvényesített az önkormányzat felé, melyek mögött nem volt tényleges gazdasági tevékenység.

A megyei főügyész ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: bár a feljelentésben szerepelt öt számla alakisága aggályos volt, valóságtartalmukat az önkormányzat és a műszaki ellenőr ellenőrizte, így nem bizonyított, hogy fiktívek voltak. Még az eljárásba bevont műszaki szakértő sem tudta kétséget kizáróan megállapítani, hogy a számlák mögött nincs valós teljesítés.

Horváth Szilárd a csalás gyanújával kapcsolatban rámutatott: beruházások esetleges elmaradása elmaradt haszonnak és nem kárnak tekinthető. A kár a vagyonban bekövetkezett értékcsökkenés, melyre ebben az esetben nincs szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását