2024. április 20. - Tivadar

Tovább növekszik a munkanélküliség

A Fidesz szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb foglalkoztatási adatai azt támasztják alá, hogy a Gyurcsány-kormány képtelen megállítani a munkahelyek számának rohamos fogyását; Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt parlamenti képviselője e
2008. június 30. hétfő 10:52 - Hírextra
A kisebbségi szocialista kormány hiába folytat az adófizetők pénzéből milliókba kerülő sikerpropagandát a munkahelyteremtésről, az adatok azt bizonyítják, tovább nő a munkanélküliek száma - szögezte le közleményében Bernáth Ildikó.

A KSH hétfőn tette közzé legfrissebb adatait, amelyek szerint a munkanélküliségi ráta 2008 március-májusban 7,7 százalék, a foglalkoztatottak száma 3 millió 858 ezer, a munkanélkülieké 322 ezer fő volt. Az idén február és április között a foglalkoztatottak száma 3 millió 850 ezer, a munkanélkülieké pedig 323 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék volt. Tavaly március-májusban a foglalkoztatottak száma 3 millió 920 ezer, a munkanélkülieké 308 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,3 százalék volt.

A Fidesz képviselője úgy látja, a kormány csak a hatalomhoz való görcsös ragaszkodással van elfoglalva, Magyarország válságával azonban nem tud mit kezdeni. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy az előre hozott választás gazdasági kényszer - vélekedett Bernáth Ildikó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását