2024. május 2. - Zsigmond

Nem hibázott Campbell 200-on

A 100 méteren óriási meglepetésre csak negyedik Veronica Campbell 200-on kiváló idővel győzött a jamaicai atlétika bajnokságon, egyben olimpiai válogatón, így megvédheti címét Pekingben.
2008. június 30. hétfő 10:49 - Hírextra
A 100-on 10.88 mp-es eredménye ellenére is csak negyedik Campbell csalódottságán túllépve nagyon összeszedett volt a hosszabbik sprintszám fináléjában, melyet a világ idei legjobb eredményével, 21.94 mp-cel nyert meg.

Az egy nappal korábbi 100-as döntőhöz hasonlóan ez a finálé is nagyon magas színvonalú volt, Campbell mögött a második Kerron Stewart 21.99-cel, míg a harmadik Sherone Simpson 22.11-gyel ért célba, de még a negyedik - s ezzel ebben a számban a nyári játékokról lemaradó - Shelly-Ann Fraser is 22.15-öt futott, aminél idén még egyetlen atléta sem tette meg gyorsabban a távot.
"Nagyon csalódott voltam, mert duplázni akartam Pekingben, de nem estem össze, inkább plusz motivációt jelentett a kudarc a mai versenyre" - mondta Campbell, aki a tavalyi oszakai vb-n 100-on nyert aranyat.

A férfiak hasonló számában a papírformának megfelelően a 100-as világcsúcstartó Usain Bolt győzött 19.97 mp-es idővel, így duplázott, hiszen szombaton 100-on sem talált legyőzőre. A két magabiztos győzelem ellenére azonban a 200-on világbajnoki ezüstérmes vágtázó még továbbra sem döntötte el, hogy vállalja-e az indulást mindkét számban az olimpián.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását