2024. március 29. - Auguszta

Nekimentek a Mount Blancnak

A Mont Blanc meghódítására indult hétfőn egy 26 nőből álló francia hegymászócsoport. Az akcióval arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a környezetvédelem központi kérdés lesz a július 1-jén kezdődő soros francia EU-elnökség alatt.
2008. június 30. hétfő 13:16 - Hírextra

Az Európai Unió különböző tagállamait képviselő, 21 és 68 év közötti, egykori sportolókból, újságírókból, politikusokból álló csapattal tart Bernard Laporte, a francia sportminisztérium államtitkára is a francia Alpokban. A tárca szervezésében megvalósuló expedíció tagjai a több mint 2300 méter magasan fekvő Nid d,aigle-ből indultak reggel, és várhatóan kedden, a francia elnökség első napján érnek fel Európa csúcsára, a 4810 méter magas Mont Blanc-ra.
Szép gesztus, hogy az Európai Unió zászlaját közös erővel kitűzzük a kontinens legmagasabb pontján - mondta Laporte, hangsúlyozva, hogy a fenntartható fejlődés a francia elnökség egyik kiemelt témája lesz.

Az alkalmi hegymászók a hegycsúcson egy transzparenst is elhelyeznek majd, amely az "ökológiai korba" lépő EU-t népszerűsíti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását