2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ki fog távfűteni?

A tatabányai önkormányzat talált szakmai befektetőt, amely 49 százalékban megvenné az MVM-től a megyeszékhely távfűtését biztosító erőművet, a cégben az önkormányzat 51 százalékot szerezne és ezzel befolyásolhatná a szolgáltatás árát.
2008. június 30. hétfő 18:29 - Hírextra
"Megvan az eladási szándék és a konzorciális partner is, amely szakmai befektető és megfelel számára a kisebbségi tulajdonosi szerep. Magyar tulajdonú befektetői csoport az, amellyel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk" - mondta a képviselő, aki a szándéknyilatkozat aláírásáig a partnerről csak annyit árult el, hogy energetikai beruházásokkal foglalkozik.

Lukács Zoltán a fűtőerőmű teljes vételárát 3 és 4 milliárd forint körülire becsülte, ebből a város a ráeső részt hitelből fedezné. A képviselő rámutatott, hogy Tatabányán stratégiai kérdés a távfűtés feletti önkormányzati felügyelet megszerzése, mert a településen 22.000 távfűtött lakás van.

A jelenlegi helyzetben egy átlagos téli napon a távhő számlából 20 százalék marad a városi tulajdonú Komtávhőnél és 80 százalék az MVM tulajdonában lévő Tatabánya Erőmű Kft.-hez kerül a hőenergia kifizetésével.

A politikus szerint fontos, hogy az ügyet teljes politikai konszenzus övezze, ezért megbeszélést kezdeményez a képviselő-testület frakcióival és rendkívüli közgyűlés összehívását javasolja a szándéknyilatkozat mielőbbi elfogadására, hogy a fűtési szezon kezdetére a város megszerezze az erőmű többségi tulajdonát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását