2024. április 23. - Béla

Váczi Eszter a Millenáris Fogadóban

A jazz 10 arca című sorozatban, a nyári szünet előtti utolsó koncerten Váczi Eszter és zenekara, a Szörp lép föl a Millenáris Fogadóban csütörtökön este - tájékoztatta az MTI-t H. Magyar Kornél, a sorozat menedzsere.
2008. június 29. vasárnap 13:07 - Hírextra
Váczi Eszterrel Barbinek Gábor (harsona), Fehér Géza (gitár) Gátos Iván (billentyűs hangszerek), Fehérvári Attila és Gátos Bálint (basszusgitár), Mike Zsolt (dobok), Weisz Gábor (tenorszaxofon), Weisz Tamás (trombita), valamint Weisz Nándor (ütőhangszerek) lép pódiumra.

H. Magyar Kornél felidézte, hogy Váczi Eszter nevét egy populárisabb együttesből, a Jazz + Az nevű formációból ismerheti a nagyközönség. Itt tűnt fel először az énekesnő kellemesen fátyolos hangjával.

Mostani együttesével, a Szörppel 1999 óta játszanak együtt, és próbálják az acid jazz zenei elemeit a magyar nyelvi és zenei közegbe átültetni - mondta H. Magyar Kornél, hozzátéve, hogy az acid jazz olyan populáris, nagyzenekari muzsika, amely egyszerre könnyed, és súlyos. Általában dallamos témákra épül, de majd minden esetben hallható valamilyen hangszeres szóló is egy számon belül.

Váczi Eszter hét évig tanult zongorázni, és csak később, a gimnáziumi érettségi után határozta el, hogy a jazz vokális ágát választja. A jó nevű Postás Művelődési Központ zeneiskolájában, Lakatos Ágnesnél vett órákat, ezután jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol 2000-ben diplomázott.

2003-ban a Tom-Tom Recordsnál kiadott Keresd velem című felvételének újszerűsége az együttes vezetőjének és egyben a zenekar billentyűsének, Gátos Ivánnak a munkáját dokumentálja. A szöveg és a zene harmóniája Váczi Eszternek köszönhető.

A Raiffeisen Jazz Klub – az augusztusi szünetet követően – szeptember 4-én indul újra, amikor Bacsó Kristóf szaxofonos és kvartettje nyitja a sorozat őszi szezonját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását