2024. május 16. - Mózes, Botond

Csak a hit számít!

Luis Aragones szerint a siker oka abban keresendő, hogy játékosai mindig hittek magukban. Elmondta, hogy nem úgy kezdtek, ahogy tervezték, éppen azt játszották, amit az oroszok szeretnek, hosszú indításokkal próbálkoztak, de amikor levették a labdát, véde
2008. június 27. péntek 10:54 - Hírextra

Arra a felvetésre, hogy Andrej Arsavin ezúttal nem sok vizet kavart, úgy reagált: "tudtuk, hogyan kell kontrollálni".

"Szeret szabadon játszani, ezért nálunk mindig akadt egy ember, aki őt felügyelte. Amikor sikerült túljutnia Sennán, ott volt Xavi vagy akárki más. Nagyon jó labdarúgó, rendkívül gyors, de én más orosz játékosokat is hasonlóan nagyra becsülök" - fogalmazott a 69 éves mester.
Aragones szerint a második félidő elején kiderült, képesek felgyorsítani a játékot a gólszerzés érdekében. Ez vezetett eredményre.

A spanyol válogatott a csoportszakaszban is találkozott legutóbbi riválisával, akkor 4-1-re nyert, vagyis összesen hétszer talált be az oroszok kapujába. Beszédes adat az is, hogy Guus Hiddink alakulata a spanyolokon kívül csak a hollandoktól kapott gólt, mégpedig egyet.
Aragones arról is beszélt, hogy nagyon elégedett a csapatával, amely megérdemli, hogy Európa-bajnok legyen. Ugyanakkor utalt Gary Lineker korábbi angol válogatott labdarúgó mondására, mely szerint "a végén mindig a németek nyernek".
A leendő taktikát illetően azt mondta, a németek képesek nyomás alatt tartani az ellenfelet, biztosan nem hagynak majd nekik nagy helyet a kibontakozásra, de ha sikerül gyorsan járatniuk a labdát, az ellenfél elfárad.

"A német csapat fizikálisan erősebbnek tűnik, de azért egyszer elfárad. És persze akadnak olyan spanyol játékosok is, aki sokat és gyorsan futnak" - tette hozzá.
"Sokat beszélek a játékosaimmal. Mindig mondom nekik, hogy nem elég jól játszani, képesnek kell harcolni, küzdeni is. Nem tudom, van-e esélyese a döntőnek. Talán a német csapat az, mert tapasztalt a finálékat illetően. Mindenesetre a csapatom megérdemelte, hogy döntőbe jusson, meglátjuk, melyik együttes érdemli meg, hogy nyerjen" - zárta mondandóját a spanyol tréner.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását