2024. július 18. - Frigyes

Visszavásárolnák a földeket

Az amerikai Florida szövetségi állam az egyik legnagyobb cukorgyártóval kötött egyezség értelmében több mint 75 ezer hektárt visszavásárol az Everglades mocsárvilágból, hogy helyreállítsa a terület természetes állapotát.
2008. június 25. szerda 12:48 - Hírextra
A természetvédelmi terület egyik fő szennyezőjének tartott U.S. Sugar 1,7 milliárd dollárt kap az államtól cserébe azért, hogy beszünteti tevékenységét az UNESCO-világörökség részét képező területen. Az egyezség célja, hogy a cukornádültetvények területén visszaállítsák a természetes vízfolyásokat, amelyek az Okeechobee-tóból vízzel látnák el az Everglades területét.

Az Everglades mocsárvilág a legnagyobb szubtrópusi természetes élőhely az Egyesült Államokban, olyan különleges, veszélyeztetett állatfajoknak ad otthont, mint például az aligátor és a floridai párduc. A természetvédelmi terület létét veszélyezteti, hogy az eredeti mocsárvilág több mint 35 százalékát beépítették vagy mezőgazdasági területté alakították, a maradék területről pedig elvezették a vizet a cukornádültetvények, illetve a zöldség- és citrusföldek öntözése érdekében.

Az amerikai szövetségi kormány és Florida állam 2000-ben indította meg azt a 7,8 milliárd dolláros projektet, amelynek célja az Everglades ökoszisztémájának helyreállítása és védelme, ám a program megvalósítása csak lassan halad előre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását