2022. december 8. - Mária

Hétlábú ukrán macska - két farokkal...

Hét lába és két farka volt annak a macskakölyöknek, amelyet állatorvosi műtéttel vettek ki az anyja hasából a kelet-ukrajnai Dnyiprodzerzsinszkben. A nyolcéves, Muszja névre hallgató vemhes anyacicát két nap vajúdást követően vitte gazdája a város központ
2008. június 25. szerda 21:36 - Hírextra

A hasából az állatorvosok egy szörnyszülött, már élettelen kölyköt távolítottak el, amelynek két farka és elöl három, hátul pedig négy lába volt - írta szerdán a Komszomolszkaja Pravda című újság ukrajnai online kiadása.

A lap által megszólaltatott Alla Szvitics, az állatkórház főorvosa elmondta, hogy a macskakölyök 150 grammot nyomot, ami több mint kétszerese az újszülött macskák szokványos testtömegének. A torz macskakölyköt preparálták és további vizsgálatokra a denyiprodzerzsinszki orvosi egyetem kórbonctani intézetébe továbbítják.

A szakember szerint a macskakölyök genetikai elfajulását valószínűleg káros környezeti tényezők idézték elő, nem pedig a macskáknál elterjedt, közeli rokonok közötti kereszteződés, mivel az anyacicát gazdája távolról hozott hímmel pároztatta.
Az anyamacskát egyébként ivartalanítják, mert nagy a valószínűsége annak, hogy a további utódai is hasonló szörnyszülöttek lesznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását