2024. április 29. - Péter

Az MDF sikeresen dolgozik a vállalkozások terheinek csökkentéséért

Az újonnan csatlakozott országok parlamenti pártjai közül egyedül az MDF vett részt annak az európai szintű munkacsoportnak a tevékenységében, mely nemrégiben egy 21 pontos javaslatcsomagot készített el a kis- és középvállalkozások bürokratikus terheinek
2008. június 25. szerda 11:07 - Hírextra
A Dr. Vasa László, a Felsőoktatási és Innovációs Kabinet vezetőjének közreműködésével elkészített javaslatok akár 3,5 milliárd euró megtakarítást is jelenthetnek a vállalkozásoknak. Az MDF a munkacsoportban folytatott közös szakmai munka után teljes jogú tagjává vált az Európai Néppárt kis –és középvállalkozásokkal foglalkozó szakmai szervezetének (SME Union), s az ellenzéki párt a jövőben is mindent meg fog tenni a magyar középosztály érdekeinek európai szintű képviselete érdekében. Az MDF szerint a józanságra és a szakmaiságra alapuló közös munka nem utolsó sorban az ország megítélésén is javít.

Az SME Union – mely az Európai Néppárt kis –és középvállalkozásokkal foglalkozó szakmai szervezete – 2008 tavaszán az Európai Kamarák Szövetségével és a fiatal vállalkozók szervezetével (JADE) közösen létrehozott egy munkacsoportot a kis- és közepes vállalkozásokat hátrányosan érintő adminisztratív akadályok lebontása érdekében. Az európai szintű munkacsoport 7 vállalkozó és 7 szakértő részvételével alakult meg, melynek soraiban az újonnan csatlakozott országok közül egyedül Magyarország képviseltette magát Dr. Vasa László, az MDF Felsőoktatási és Innovációs Kabinetjének vezetője által.

Az MDF aktív közreműködésével a munkacsoport fél év alatt elkészített egy olyan 21 pontból álló, bürokráciacsökkentő javaslatcsomagot, mely akár 3,5 milliárd euró megtakarítást is jelenthet a kis- és közepes vállalkozásoknak. A javaslatcsomag - melyet a munkában résztvevő szervezet képviselői átnyújtottak Günter Verheugen ipari biztosnak – egy nagyon komoly előrelépést jelenthet a bürokratikus terhek csökkentése terén. Az MDF június 23-án – a kis – és középvállalkozások érdekében folytatott közös munka és erőfeszítések után – teljes jogú tagjává az SME Unionnak, a pártot Dr. Vasa László kabinetvezető fogja képviselni a szervezetben.

A Magyar Demokrata Fórum úgy látja: az európai szintű szakértői csoportokban is mindent meg kell tenni a magyar középosztály érdekeinek képviselete érdekében, arról nem is beszélve, hogy a józanságra és a szakmaiságra alapuló közös munka javít az ország megítélésén is. Az MDF egyik legalapvetőbb céljának tartja, hogy a jövőben a lehető legaktívabban részt vegyen az európai szakmai szervezetekben, mely törekvésében mérföldkő az SME Union tagság elnyerése. A szervezet munkájában való aktív közreműködés ugyanis számos lehetőséget nyújt tagjaink, s így – az MDF közvetítésével – a magyar középosztálynak, a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak is.
MDF Sajtó
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását