2024. április 28. - Valéria

Több rendőr a Tiszánál

Június utolsó napjától augusztus 24-ig működik az idén a tiszai üdülőhelyeken a rendőrség nyári szolgáltatása, a Tourist Police program; a rendőrök idegen nyelvet beszélő főiskolásokkal a korábbinál több helyen próbálnak meg majd segíteni az érdeklődő vag
2008. június 24. kedd 15:13 - Hírextra
Busi László rendőr alezredes tájékoztatása szerint a Tisza turisztikai jelentősége az utóbbi években felértékelődött. Elsősorban a Tisza-tó térsége egyre látogatottabb, de a folyó menti megyékben máshol is találhatóak olyan helyek, illetve tartanak olyan rendezvényeket, amelyek sok embert vonzanak a nyári idegenforgalmi főszezonban.

A Tourist Police program főként a külföldiekkel való kommunikáció javítására hivatott, a rendőrök munkáját a Szolnoki Főiskola hallgatói segítik.

Tavaly a Tourist Police program csak Tiszafüredet és Abádszalókot érintette. Az idén a két település mellett lehetőség nyílt arra, hogy a főiskolások Vásárosnaményban, Tokajban, Tiszalökön, Szolnokon, Tiszakécskén, Csongrádon illetve Szegeden közös szolgálatot lássanak el a vízirendészeti rendőrkapitányság járőreivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását