2024. április 24. - György

Tehénturné indul jövőre hazánkban

Bár idén elmarad a TehénParádé jövőre minden eddiginél nagyobb kiállítás várható - ígéri az akciót szervező SPAARK szponzorációs tanácsadó cég. A tervek szerint száz tehénszobor járja körbe majd az országot, hogy utána Budapesten elárverezzék őket a Bátor
2008. június 24. kedd 19:15 - Hírextra
A szervezők azért döntöttek így, mert tavasszal - eddig ismeretlen okból - tűz ütött ki a TehénParádé budapesti műtermében és megsemmisült több, az idei kiállításhoz készült prototípus tehén. Emiatt csak jelentős csúszással kezdődhetett volna el a parádé.

Csikós Gergely a TehénParádé szervezője elmondta: legjobb esetben is csak július végén indulhattak volna el a tehenek az országjáró turnéra. Ez pedig nemcsak megrövidítette volna a kiállítást, de az azt követő jótékonysági aukció beharangozására sem maradt volna elég idő. Így lemondtak az idei kiállításról.

A halasztás bejelentésével párhuzamosan a SPAARK már a 2009-es kiállításra készül. A TehénParádé csapata igyekszik a megkötött megállapodásokat átütemezni, a városokkal, ahol bemutatták volna a szobrokat a jövő évi rendezvényről egyeztetnek. Az idei felhívásra beérkezett pályázatok továbbra is versenyben maradnak, de a szervezők ősszel újabb pályázatot hirdetnek meg.

A világ egyik legismertebb szabadtéri kulturális megmozdulásának célja kettős: egyrészt igyekszik a kiállítással mosolyt csalni az arcokra, másrészt a krónikus beteg gyerekek élményterápiás rekreációs táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítvány országos ismertségét kívánja növelni az érintett gyerekek és családjaik, valamint az alapítvány potenciális jövőbeni támogatói körében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását