2024. május 2. - Zsigmond

Elkezdődött a Gyurcsány - Fodor találkozó

A találkozóról előzetesen múlt hét kedden a kormányfő azt mondta, abban kell egyetértésre jutni, melyek azok a konkrét intézkedések, amelyekkel a gazdaság dinamizálása kormányzati vagy egyéb eszközökkel ösztönözhető, de határozni kell az adó és a járulék
2008. június 24. kedd 15:45 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc az egyeztetés témái közül korában kiemelte azt is, hogyan lehet az állami költségvetés kiadási oldalán olyan takarékos politikát folytatni, ami lehetőséget teremt a munkát terhelő adók és járulékok csökkentésére, illetve miként lehet munkára ösztönző szociális rendszert kialakítani. Annak kapcsán, hogy a tárgyalások vezethetnek-e új koalícióhoz, a miniszterelnök múlt hét kedden úgy fogalmazott, "nem a koalícióról beszélgetünk".

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke szombaton találkozott Orbán Viktorral, a Fidesz vezetőjével. A mintegy másfél órás megbeszélés után a liberálisok elnöke azt mondta, először azt szeretnék, ha a jelenlegi kabinet cselekvési programot alkotna. Hozzátette: amennyiben ezt a programot az SZDSZ nem tartja elfogadhatónak, akkor jöhetne egy szakértői kormány, és ha ez sem vezet eredményre, csak akkor lehet szó előre hozott választásról.

A keddi megbeszélésen az MSZP-t Gyurcsány Ferenc mellett Kiss Péter alelnök, kancelláriaminiszter, Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezető, Juhász Ferenc elnökhelyettes, Szekeres Imre elnökhelyettes, honvédelmi miniszter és Ficsor Ádám kabinetfőnök képviseli; az SZDSZ részéről Fodor Gábor mellett Kóka János, az SZDSZ volt elnöke, parlamenti frakcióvezető, Demszky Gábor fővárosi főpolgármester, valamint Gulyás József, Béki Gabriella és Gusztos Péter, a párt ügyvivői vannak jelen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását