2024. április 18. - Andrea, Ilma

Csúcsnevezés a Salgótarjáni Ugrógálára

Csúcsnevezés érkezett a 21. Salgótarjáni Ugrógálára, melyet szerdán a több mint 700 éves somoskői vár alatt lévő Váralja Sportcentrumban rendeznek meg. Hét ország 22 magasugrója vesz részt a versenyen, a legnevesebb induló Jaroszlav Ribakov világ- és Euró
2008. június 24. kedd 14:39 - Hírextra
A pekingi olimpia egyik aranyesélyesének számító Ribakov célja megdönteni a világcsúcstartó, világ- és olimpiai bajnok kubai Javier Sotomayor 2001-ben elért 2,35 m-es pályacsúcsát. A férfimezőnyben öten ugrottak már 230 cm felett, köztük az olasz Ciotti ikrek, Nicola és Giulio, valamint a cseh Svatoslav Ton és a brit Ben Challenger.

A nőknél a cseh Romana Dubnová vezeti a rangsort 1,96 m-es egyéni csúcsával.

Angyal János versenyigazgató kiemelte, hogy a külföldiek mellett fontosnak tartja a magyar atléták támogatását, ezért valamennyi hazai versenyzőnek a rendezők fizetik az útiköltségét és ellátását.

Mindkét versenyszámban az első hat helyezett díjazásban részesül.
A szerdai ugrógála 15:30-kor Besenyei Péter műrepülő világbajnok légibemutatójával kezdődik, majd 16 órától a férfi magasugrók, 17:30-tól pedig a női magasugrók veszik birtokukba a küzdőteret.

A gála megtekintése, mint az elmúlt 20 év alatt mindig, ezúttal is ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását