2024. május 3. - Tímea, Irma

A speciális mentőautó sem segített

Egy ideig gyűjtötték azoknak a betegeknek a nevét a Semmelweis Egyetemen, akik egy speciális, de a szakemberek szerint Magyarországon nem megfelelően működő mentőautó segítségével talán megmenthetők lettek volna.
2008. június 24. kedd 06:35 - Hírextra
Az ÁNTSZ bekérte a listát, és vizsgálatot indított a halálesetek ügyében - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A napilap értesülése szerint kilenc elhunyt neve szerepel ezen a listán. A listát csak rövid ideig vezették, s azoknak a betegeknek az adatait jegyezték föl rá, akiknek a szakemberek szerint speciális, úgynevezett MICU mentőautóra lett volna szükségük.

A MICU (Mobil Intensive Care Unit) mozaikszó egy speciális rohamkocsit jelöl, amely úgy működik, mint egy mozgó intenzív osztály. Sokkal több orvosi eszköz, műszer és gyógyszer található rajta, mint egy "hagyományos" mentőautón. Személyzete speciálisan képzett, ideális esetben mentőorvos helyett intenzív terápiás szakorvos teljesít rajta szolgálatot.

A lapnak Ritoók Emese, az ÁNTSZ kommunikációs osztályán megerősítette, hogy bekérték a listát. A tervek szerint elemzik majd az eseteket, hogy választ kapjanak arra: valóban segíthetett volna-e a betegek életének megmentésében a speciális gépkocsi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását