2024. április 29. - Péter

Nem lesz korbácsrendelet

Nem vezeti be a kormány a háziorvosok vényírási szabadságát korlátozó, úgynevezett "korbácsrendeletet". Július elseje után sem bünteti, de figyeli az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a gyógyszert felíró orvosokat - írta a hétfő Népszabadság.
2008. június 23. hétfő 08:02 - Hírextra
Július elseje után sem bünteti, de figyeli az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) a gyógyszert felíró orvosokat - közölte a lappal Kökény Mihály (MSZP). A korábbi, úgynevezett "korbácsrendelet" új változata készül, de abban már nincs szó szankciókról.

A Népszabadságnak nyilatkozó egészségpolitikus szerint a jövő hónap elején az eredetileg tervezett büntetőszankciók helyett egy több hónapos monitorozási időszak következik. Aki a megfigyelési időszak alatt, az átlagos körzetekben felhasznált gyógyszertámogatás összegét tartósan és legalább 50 százalékkal túllépi, helyszíni és tételes ellenőrzésre számíthat.

Az eredeti jogszabály április elsejétől pénzbüntetéssel sújtotta volna az átlagosnál jóval költségesebben gyógyítókat. A "korbácsrendelet" célja az volt, hogy a gyógyítók a betegnek és az egészségbiztosítónak is gazdaságos megoldást válasszák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását