2020. augusztus 9. - Emőd

Magyar világrekord a Tiszán!

Sikerült a rekordkísérlet: a Tiszán, illetve Tisza-tavon vasárnap délelőtt összesen 4377-en szálltak vízre - jelentette be Molnár Anita, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda vezetője.
2008. június 23. hétfő 07:19 - Hírextra
Az Észak-alföldi Régióban 1021, a Tisza-tavi Régióban 2389, a Dél-Alföldön pedig 967 fő regisztrált azon a programon, amelyet a szombaton kezdődött Tisza Hete rendezvénysorozat legfőbb attrakciójaként hirdettek meg. Vasárnap délelőtt 9-11 óra között egy új Guinness-rekord felállítására tettek kísérletet: ebben a két órában a lehető legtöbb vízre szálló kajakot, kenut és más hajót vártak a Tiszára 24 település kikötőiben Tiszabecstől Szegedig.

- Nagyon jó időben, sokan jelentkeztek, illetve szálltak vízre a 27 regisztrációs pontnál, csónakkikötőnél, amelyeket az önkormányzatok saját költségükön működtettek - mondta Molnár Anita, az abádszalóki hivatalos eredményhirdetést követően. Volt egy 200 fős csoport, amelyik Poroszlóról Abádszalókig evezett.

A legtöbb vízi jármű kézzel hajtott alkalmatosság - kajak és kenu - volt. A dél-alföldi Mindszenten 540-en, a Tisza-tónál a sarudi strandon 270-en, Tiszafüreden 370-en szálltak vízre, míg Tiszadorogmán 290 személy kompolt a Tisza egyik partjáról a másikra a két óra alatt, ahol a település polgármestere palacsintával kedveskedett a próbázóknak.

A hivatalos számlálást a Guinness-rekordkísérleteknél alkalmazott szigorú formai követelmények szerint végezték. Regisztrációs íveket vezettek, a számozott jegyzőkönyveket pedig faxon küldték folyamatosan az MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Irodájába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását