2024. július 20. - Illés

Döntés előtt Békés

Békés megye számára elengedhetetlen a komplex belvízrendezési program mielőbbi megvalósítása, melyről előreláthatóan egy hónapon belül döntést hoz a kormány. 16 település sorsát érinti a kétmilliárdos beruházás.
2008. június 20. péntek 18:23 - Hírextra
Domokos László, a Békés megyei képviselő-testület fideszes elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a fejlesztési ügynökség tervei szerint a végleges döntés egy szakmai bizottság javaslata alapján leghamarabb ez év június 30-a és július 15-e között születhet meg. A 2,2 milliárd forint összköltségű belvízrendezési program a megyei önkormányzat gesztorsága mellett 16 települést érint, és hosszú távon hatékony, tartós megoldást jelenthet az érintettek számára.

"Bízunk a pozitív elbírálásban, bár az előkészítés során jó néhány nehézségbe ütköztünk. Annak ellenére, hogy a regionális fejlesztési tanács is támogatta a programot, s kormányzati döntés is született az ügyben, sok tekintetben a mai napig bizonytalan helyzetben vannak az érintett települések és a megyei önkormányzat. Az előkészítési folyamat rendkívül bizonytalan, kiszámíthatatlan, eddig öt alaklommal változtattak a tervezési felhíváson" - jelentette ki a megyei közgyűlés elnöke.

Domokos László arra is figyelmeztetett, hogy kiemelt projektként 85 százalékos támogatást kaphat a 16 érintett település, s ez alatta marad a pályázati úton egyébként elnyerhető 90-95 százaléknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását