2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Bemutató az írószövetségben

Már a második kötet jelenik meg a Gyergyószárhegyi Művésztelepről, az enciklopédiát hétfőn mutatják be a Magyar Írószövetségben székházában. A Hargita Megyei Művészeti Központ és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent kötet mindazon művészek a
2008. június 20. péntek 18:43 - Hírextra

Arról is beszélt, hogy több művész az adatai mellett egy-egy alkotásával is jelen van a kötetben, így például Gaál József, Kopasz Tamás, Csontó Lajos, Drozdik Orsolya és Szabics Ágnes.
A gyergyószárhegyi telepet 1974-ben alapították, Erőss István 2004-től vezeti és nemzetközivé tette a művészeti központtal együttműködve, így a magyar művészeken kívül megfordulnak náluk japán, amerikai, tajvani, koreai, német, francia és más országbeli alkotók is.

Egyszerre 15-20 művész dolgozhat a telepen három hétig. A tábor végén kiállítást nyitnak az ott készült munkákból, amelyek egy évig, a következő tábornyitásig láthatók.
A kastélyban állandó kiállítás is megtekinthető, 1974-től a művészek kötelezően adnak egy-egy alkotást a telepnek, így már több mint 1500 munka gyűlt össze. Köztük vannak - mint alapítók - régi nagybányaiak alkotásai is, mint például Ciupe Aurel kolozsvári, és Balla József nagybányai művész képei - tette hozzá Erőss István, az enciklopédia egyik szerkesztője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását