2024. április 20. - Tivadar

Bírságokból fedezi a rendőrség a benzinköltséget

Amerikai városi hatóságok megemelik a gyorshajtásért kiszabható bírság összegét, hogy abból finanszírozhassák a rendőrségen keletkező hiányt, amely az üzemanyagárak drasztikus emelkedéséből származik.
2008. június 19. csütörtök 15:37 - Hírextra
Az Atlanta közelében fekvő Holly Springs vezette be először a módszert, és július 1-jétől már minden közlekedési szabálysértést büntetési tarifájához hozzácsapnak még 12 dollárt.

"Ez a mi rendőrfőnökünk nagyszerű ötlete. A célunk, hogy teljes egészében kompenzáljuk a magasabb benzinárakat" - magyarázta Cothran Drake, a városi tanács szóvivője, aki hozzátette: több más amerikai település - így például a floridai Key West és Los Angeles megye - is érdeklődik a módszer iránt.

A 12 dollár pluszbírság nagyjából 20 ezres többletbevételt jelent a 7.700 főnyi lakossággal rendelkező Holly Springs számára.

Atlanta városa hasonlóan jár el: egy, az önkormányzat által elfogadott tanulmány 10-15 dolláros extrabüntetés bevezetését javasolja.

Jelenleg 4,07 dollár körül mozog egy gallon (4,55 liter) benzin ára az Egyesült Államokban. Az üzemanyagok az utóbbi öt hónapban 25 százalékkal növekedtek.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását