2024. április 26. - Ervin

King után szabadon: megnyílt a kedvencek temetője

Kedvencek temetője nyílt nemrég Moszkva mellett, s ez egész Oroszországban az első hivatalos - vagyis a szükséges engedélyekkel rendelkező - ilyen intézmény.
2008. június 18. szerda 10:50 - Hírextra
A szeretett háziállatokat eddig egy-egy park sarkában temették el gazdáik, de lelkiismeretlen emberek még a játszótéri homokozókban is képesek voltak elásni kimúlt kedvencüket, noha mindezt természetesen tiltják az állategészségügyi szabályok.

Amelyek szerint csakis a kimúlt állat hamvait szabad eltemetni, aki tetemet temet el, azt megbírságolhatják, ha elcsípik.

A krematóriumban egy egyéni elhamvasztásért 12-15 ezer rubelt (84-105 ezer forintot) kérnek, de a csoportos hamvasztás csak 2000 rubelbe (14 ezer forintba) kerül. A Komszomolszkaja Pravda című lap azonban kinyomozta, hogy sok a csalás, s a gyászoló gazdik gyakran nem is saját állataik hamvait kapják meg.

Az új temető mindenesetre szép és ápolt, igaz, itt a sírhelyért éves bérleti díjat kell fizetni. Ennek fejében viszont őrzik a kolumbáriumokat és a valóban méltóságteljes sírköveket, amelyeken orosz szokás szerint többnyire látható a kimúlt kedvenc képe is.

A temetés egyébként Oroszországban is drága, mint mindenütt a világon. Az elhunyt emberek eltemetése legalább 50 ezer rubelbe (mintegy 350 ezer forintba) kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását