2024. április 25. - Márk

60 milliót csaltak össze

Csaknem 60 millió forint összegű adó- és támogatási csalást követtek el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozásnál - közölte a vám- és pénzügyőrség szerdán az MTI-vel.
2008. június 18. szerda 12:46 - Hírextra
A most befejeződött nyomozás szerint a vállalkozás törvénysértő módon 2,2 millió forinttal csökkentette általános forgalmi és társasági adóját, valamint jogosulatlanul vett fel 57 millió forint összegű állami támogatást megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása után - mondta Jánvári Regina, a Vám- és Pénzügyőrség nyíregyházi központtal működő észak-alföldi regionális nyomozó hivatalának sajtóreferense.

A pénzügyőr hadnagy tájékoztatása szerint a gazdasági társaságnál tartott adóellenőrzések során az adóhatóság 37 millió forint adó megfizetésére kötelezte a céget, valamint 33 millió forint adóbírságot és késedelmi pótlékot szabott ki.

A vám- és pénzügyőrség a gazdasági társaság képviselője ellen folytatólagosan elkövetett jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, adócsalás, valamint köz- és magánokirat-hamisítás bűntette, továbbá a számviteli rend megsértésének vétsége miatt kezdeményezett büntetőeljárást.
A szabolcsi vállalkozás - amelynek nevét a sajtóreferens nem mondta el - két budapesti székhelyű kft.-től szerzett be összesen 7,5 millió forintot meghaladó értékben, fiktív készpénzfizetési számlát. Így a forgalmi adóját 1,5 millió, míg a társasági adóját 700 ezer forinttal csökkentette.

A cég jogtalanul igényelt 57 millió forint normatív támogatást is, arra hivatkozva, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat.
Jánvári Regina hozzáfűzte: amikor a cég vezetői értesültek az adóhatósági vizsgálat megállapításairól, színlelt szerződéssel megpróbálták átruházni a vállalkozást, amiért félmillió forintot ígértek egy álvevőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását