2023. április 1. - Hugó

Fogyasztóvédők a patikákban

A betegek megfelelő tájékoztatását, a fizetésnél pedig a kerekítés szabályai és maximált árak betartását ellenőrzik a fogyasztóvédők Jász-Nagykun-Szolnok megye gyógyszertáraiban - írta keddi számában az Új Néplap.
2008. június 17. kedd 10:05 - Hírextra
A májusban kezdődött és június végéig tartó ellenőrzés kiterjed azokra a drogériákra, postákra és benzinkutakra, ahol gyógyszereket vagy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékeket árulnak.

Mint Boieru Ildikó, a megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetője az eddigi tapasztalatokról elmondta: az összegkerekítéseknél előfordult, hogy nemcsak a végösszeget, hanem a termékek egyenkénti árát is kerekítették, ami nem szabályos. A maximált árakat figyelve találtak több olyan helyet, ahol többet kértek a megengedett legmagasabb összegnél.

Összességében azonban elmondható, hogy egyre kevesebb a kifogásolható hiányosság a patikákban - nyilatkozta a fogyasztóvédelmi szakember a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását