2024. április 26. - Ervin

Megbocsátott Humphrey Bogartnak középiskolája

Érettségijének 90. évfordulója alkalmából az andoveri Phillips Akadémia megbocsátotta C. Yardley Chitticknek, hogy Humphrey Bogarttal és más iskolatársaival kiosont az iskolaudvarról 1918-ban.
2008. június 16. hétfő 08:26 - Hírextra
Az intézmény legidősebb élő tanulója ma 107 éves. Az idei évzáró ünnepélyen is megjelent, ahol a jelenlegi iskolaigazgató méltatta az idős férfi életét és az iskolának tett szolgálatait, egyúttal elmondta: Chittick 1918-as naplóbejegyzéséből kiderül, hogy egy tavaszi éjjelen kisurrant az iskola területéről Bogarttal és más barátaival, mivel egy hirtelen kitört tüzet akartak szemügyre venni.

Az igazgató kijelentette: a diákok ugyan még hajnali háromkor sem értek vissza, de most mégis minden akkori, a szökésért kirótt büntetést érvénytelenít a szökevényekkel szemben. Az egybegyűltek ezután állva ünnepelték a koros csínytevőt, aki meglepetten, szerényen és boldogan mosolygott rájuk.
Chittick - aki még ma is maga készíti el reggelijét és délutáni teáját - szerint hosszú életének titka az "átlagos élet. Sosem ittam túl sokat, de szeretem a nőket".

Az andoveri középiskolába egyébként azért íratták annak idején, mert korábbi iskolájában megbukott franciából. Később ilyesmi már nem fordult elő vele: a rangos Massachusettsi Műszaki Egyetemen (MIT) diplomázott, majd életét a szabadalmi jognak szentelte. Egy alkalommal visszautasította Thomas Alva Edison állásajánlatát egy golfklubéért, mivel az "szórakoztatóbbnak tűnt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását