2024. április 26. - Ervin

Elmaradt a bajnok avatás

A Los Angeles Lakers hazai pályán legyőzte a diadal küszöbén álló Boston Celticst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) döntőjének ötödik mérkőzésén, ezzel 3-2-re szépített a párharcban.
2008. június 16. hétfő 08:50 - Hírextra
Eredmény, 5. mérkőzés:

Los Angeles Lakers-Boston Celtics 103-98 (39-22, 16-30, 24-18, 24-28)
---------------------------------------------------------------------------------
Legjobb dobók: Bryant 25, Odom 20, Gasol 19, Fisher 15, Farmar 11, illetve Pierce 38, Allen 16, Garnett 13
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-2 a Boston javára.

A nyugati bajnok Los Angeles pénteken 24 pontos előnyt leadva bukta el a negyedik meccset, a 3-1-re elhúzó Bostont már csak egy siker választotta el 17. bajnoki címétől. Az ötödik felvonásban ismét elképesztő nyitónegyedet produkált Phil Jackson alakulata, az alapszakasz legjobbjává választott Kobe Bryant, a világbajnok spanyol Pau Gasol és Lamar Odom is remekelt, így 39-22 lett az első játékrész. A folytatás ugyancsak a legutóbbi találkozóhoz hasonlóan a Celticsé lett, elsősorban Paul Pierce-nek - és Bryant látványos visszaesésének - köszönhetően, így a félidőben már 55-52 volt az állás.

Térfélcsere után a vendégek szupertriójából Kevin Garnett és Ray Allen is belelendült, így a zöld-fehér alakulat folyamatosan "látótávolságon belül" maradt. Bár a házigazdák balkáni légiójából a szerb Vladimir Radmanovic és a szlovén Sasha Vujacic is gyengélkedett, Bryant két negyed alatt 5 pontra volt képes, ám Gasol révén 36 perc elteltével mégis 79-70 állt az eredményjelzőn. Az utolsó periódusban Pierce megszerezte 30. pontját, amely egy 14/2-es vendégrohamot vezetett fel, így Doc Rivers gárdája 4:25 perccel a vége előtt ismét kiegyenlített (90-90). Innentől azonban a Celtics rengeteg helyzetet kihagyott, így a hajrá a Lakersé lett, amely ezzel megszerezte második sikerét a fináléban.

A döntő hatodik felvonására magyar idő szerint szerdán hajnalban kerül sor Bostonban.

Phil Jackson, a Lakers edzője:
------------------------------
"Agresszívan és keményen játszottunk, ha nem is mindig okosan. A Celtics 12/1-es győzelmi mérlegnél tart otthon a rájátszásban, nekünk pedig még kétszer kellene nyernünk Bostonban úgy, hogy NBA-döntőben még soha senki sem fordított 1-3-ról. Mi azonban elég fiatalok és elég buták vagyunk ahhoz, hogy megcsináljuk."

Doc Rivers, a Celtics edzője:
------------------------------
"Letörtek és dühösek a fiúk, mert azt hitték, hogy meglesz ma a bajnoki cím. Egész évben azért küzdöttünk, hogy pályaelőnyünk legyen a rájátszásban, holnapután azt kell majd érvényesítenünk. És hogy miről beszélgetek a Los Angeles-i meccsek közben a kettővel arrébb ülő Jack Nicholsonnal? Hát golfról. Általában elmeséli, hogy mennyit ütött aznap, én pedig azt mondom neki, hogy nem hiszem el."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását