2020. december 5. - Vilma

Megint hosszabbítottak

Meghosszabbítják december 31-éig a vállalkozások tevékenységi körének európai uniós besorolását jelentő új TEÁOR-kódok bejelentésének határidejét - jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Draskovics Tibor igazságüg
2008. június 13. péntek 08:00 - Hírextra
Draskovics Tibor elmondta, hogy már aláírta a társas vállalkozásokra vonatkozó határidő meghosszabbítását tartalmazó rendeletet, az egyéni vállalkozókra vonatkozó kötelezettség megváltoztatására pedig törvénymódosítást készítenek elő.

Bajnai Gordon miniszter emlékeztetett arra, hogy hétfőn, a kisvállalkozói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetésen jelezték a szervezetek képviselői a TEÁOR-kódok módosításával kapcsolatos problémát.

Draskovics Tibor miniszter emlékeztetett arra, hogy a TEÁOR-számok megváltoztatását ez év középig kellett volna megoldaniuk a vállalkozásoknak.

Az igazságügyi miniszter utalt arra, hogy az egyéni vállalkozók ez irányú kötelezettségét törvény írja elő, ezért szeptemberben törvénymódosítást nyújt be a kormány, amelyben visszamenőleg rendelkeznek a határidő meghosszabbításáról.

A határidő meghosszabbításáról az okmányirodákat is tájékoztatják.

Draskovics Tibor tájékoztatása szerint megállapodtak abban is, hogy a kormány és az érdekképviseleti szervezetek képviselőiből szakértői munkacsoportot hoznak létre, ahol a TEÁOR-kódok módosításával együtt jelentkező problémákra - például a telephelyek engedélyeztetésére, a szakképzettségi besorolására - megoldást dolgoznak ki.

Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke sikernek és nagy eredménynek nevezte az intézkedést, mert sikerült a kormánnyal a gyors egyeztetés révén megoldani a kisvállalkozásokat feszítő problémát. Úgy vélte, ha a meghatározott menetrendet betartják a problémák kezelésére, akkor sikerül harmonizálni a TEÁOR statisztikai kódokkal összefüggő telephely-engedélyezési és szakképzettségi változásokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását