2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hárman pályáznak a kazincbarcikai kórházra

Három pályázat érkezett a Kazincbarcikai Városi Kórház hosszú távú üzemeltetésére, a nyilvános tenderbontás csütörtökön volt az észak-borsodi településen - mondta az MTI-nek Maros Éva, az önkormányzat szóvivője.
2008. július 31. csütörtök 14:05 - Hírextra
A kórház üzemeltetésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház konzorciumban a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft-vel nyújtotta be pályázatát, emellett a Debreceni Egyetem, és a Medical Investment Zrt. - közölte.

Nem nyújtott be pályázatot a HospInvest Zrt., annak ellenére, hogy megvásárolta a pályázati dokumentumot, és korábban már két alkalommal szerepelt a pályázók körében.
Maros Éva emlékezetett arra, hogy a város önkormányzata - immár harmadszor - június végén írt ki nyilvános pályázatot, "az önkormányzat közfeladatát képező egészségügyi feladatok húsz évre történő átadásáról és a hozzá kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról".

Hozzátette: először tavaly október 12-én rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek úgy, hogy nyilvános pályázatot írnak ki a kórház hosszú távú működtetésére. Az első pályázat eredménytelenné nyilvánítása után idén január 8-án volt az újabb pályázati határidő, akkor a Debreceni Egyetem, a Hospinvest Zrt., és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház konzorciumban a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft-vel jelentkezett.

Hat ellenzéki képviselő márciusban helyi népszavazást kezdeményezett a kórház ügyében, amely - május 18-án - azonban érvénytelen lett. Ezután június 6-án rendkívüli képviselő-testületi ülésén Kazincbarcika önkormányzati képviselő-testülete arról döntött, hogy indoklással újra eredménytelennek nyilvánítják a pályázati eljárást.

Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere akkor arról beszélt: nem hozható felelős döntés, hiszen a pályázat kiírása óta eltelt időszakban az egészségügyi intézménynél számos, tisztázást igénylő adat és momentum is felvetődött.

A június végén meghirdetett kórház-pályázatban több új elem is található. A lehetséges pályázók körének tovább bővítését szolgálta, hogy az OEP finanszírozással működő költségvetési intézmények, valamint egészségügyi intézmények részlegét működtető gazdasági társaságok részvételét is lehetővé tették a kiírásban - jegyzete meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását